Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ


Υλικά
  • 1 ποτήρι λάδι
  • ½ ποτήρι πορτοκαλάδα (και λίγο παραπάνω δεν πειράζει, αρκεί να «ισορροπήσουμε» με λίγο παραπάνω αλεύρι, όσο «ζητάει» η ζύμη)
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/3 κουταλιού γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Τρούφα σοκολάτα, ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ το λάδι, την πορτοκαλάδα, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τα χτυπάμε όλα μαζί.
  2. Σε λίγο αλεύρι ρίχνουμε το baking powder και τη σόδα και ανακατεύουμε.
  3. Μετά τα προσθέτουμε στο μίξερ μαζί με το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε καλά (χωρίς να … ζαλίσουμε τη ζύμη, γιατί το λάδι δεν σηκώνει πολλά – πολλά) μέχρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή (όχι πάρα πολύ)
  4. Την ανοίγουμε τμηματικά σε φύλλα μέτριου πάχους (προς το χοντρό) και κόβουμε με κουπ πατ σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
  5. Τα πασπαλίζουμε με τρούφα ή καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς ή τρούφα & καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς ή … τίποτα.
  6. Τα ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 15 με 20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας.
                                                                                        Καλή επιτυχία!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου