Υλικά
- 1 ποτήρι λάδι
- ½ ποτήρι πορτοκαλάδα (και λίγο παραπάνω δεν πειράζει, αρκεί να «ισορροπήσουμε» με λίγο παραπάνω αλεύρι, όσο «ζητάει» η ζύμη)
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/3 κουταλιού γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
- 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Τρούφα σοκολάτα, ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ το λάδι, την πορτοκαλάδα, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τα χτυπάμε όλα μαζί.
- Σε λίγο αλεύρι ρίχνουμε το baking powder και τη σόδα και ανακατεύουμε.
- Μετά τα προσθέτουμε στο μίξερ μαζί με το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε καλά (χωρίς να … ζαλίσουμε τη ζύμη, γιατί το λάδι δεν σηκώνει πολλά – πολλά) μέχρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή (όχι πάρα πολύ)
- Την ανοίγουμε τμηματικά σε φύλλα μέτριου πάχους (προς το χοντρό) και κόβουμε με κουπ πατ σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
- Τα πασπαλίζουμε με τρούφα ή καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς ή τρούφα & καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς ή … τίποτα.
- Τα ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 15 με 20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας.
Καλή επιτυχία!!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου